Rejsetilbud Asien

Danskernes foretrukne feriedestinationer ligger fortsat i Europa, men flere og flere efterspørger nu rejser til mere eksotiske dele af verden. Rejser til Thailand har i efterhånden en del år været foretrukket af mange, når charterferien går mod Asien, men i takt med populariteten, er udbuddet vokset og der findes nu mange gode alternativer, når rejsen til Asien skal bestilles.

I dette indlæg findes et udpluk af de muligheder, der er til rådighed, når der rejses mod Østen. Der findes mange muligheder med både ren afslapning, storbyferie, oplevelser med dyr og anden fantastisk natur eller en kombination af det hele.

Rejsetilbud Thailand

Mange danskere har efterhånden fået øjnene op for mulighederne i Thailand, når der skal rejses i vinterhalvåret og det er med god grund. Landet byder på en stor pallette, uanset om der ønskes ren afslapning ved stranden eller en kombination af natur, storby og strand. Et stigende udbud af flyvninger har gjort verden mindre og rejsetiden til Thailand er blevet overkommelig med mange afgange og flere af dem direkte. Undersøgelser viser, at direkte fly er vigtigt, når danskerne skal rejse langt, men efterspørgslen er desværre fortsat så begrænset, at det, i de fleste tilfælde, kun er muligt at flyve direkte fra København. Dog er flynettet så finmasket, at det er begrænset, hvor lang tid der skal ventes ved mellemlandinger.

Thailand er stort og der er flere muligheder i landet. Hovedstaden Bangkok er placeret centralt i landet og her vil det være naturligt at starte, hvis storby og badeferie skal kombineres. De badebyer, der er tættest på hovedstaden, er Hua Hin og Cha-am mod Sydvest, hvor til der er et par hundrede kilometer og mod sydøst findes byerne Koh Samet og Rayong. Længere Sydpå findes de store ferieområder Phuket og Krabi, hvor der er et kæmpe udvalg af hoteller, små fantastiske øer osv., hvor der er mulighed for at nyde hvide sandstrande og krystalklart vand.

En rejse til Phuket har måske haft ry for at være fest og farver, men der er meget mere end det, idet der i dag findes både afslappede områder og steder, hvor der er mere gang i den. Phuket er ikke blot smukke strande og fantastiske muligheder for dykning, men byder også på regnskov, rismarker og smukt dyreliv, der kan give unikke oplevelser, hvis I ønsker en pause fra de hvide sandstrande. Selve byen Phuket er med årene blevet kendt for en ganske glimrende madkultur, så har I lyst til at opleve gastronomi på højt niveau er der gode muligheder for det. For dyreelskere er der muligheder for at besøge Khao Sok Nationalpark, hvor I kan bo i luksustelte og være med til at fodre og bade elefanter. Dykkerentusiaster kan opleve nogle af de bedste områder i verden ved at besøge Similan- og Surinøerne, hvor der dykkes i krystalklart vand med koralrev, der kan imponere selv de mest inkarnerede.

Bestil tre rejsetilbud her, der matcher dine ønsker til Thailand.

Rejser til Krabi blev populære efterhånden som flere og flere turister fandt vej til Phuket og efterhånden er Krabi på samme måde som Phuket blevet en magnet for turister. Langs fastlandet ved Krabi findes der dog strande af knap så høj kvalitet som de der kendes fra Phuket, så vær ikke ukritisk, når du skal bestille rejsen til Krabi. Udfor strandene ved Krabi er der mange småøer med fantastiske strande og der er adskillige både, der dagligt fragter turister ud til disse. Mange hoteller findes i byen Ao Nang, hvor der er strandpromenade med masser af restauranter, barer, boder osv., men skal I finde de smukkeste strande skal turen gå mod Ao Railay, hvor der er flere virkelig smukke og eventyrlige strande. Phra Nang er ved flere lejligheder blevet kåret blandt de smukkeste strande i verden med sit klare vand, der er omgivet af smukke klipper.

Tættere på Bangkok findes som nævnt Hua Hin, hvor der ligeledes er gode muligheder for at få en lækker ferie. Byen er kendt for at være tilholdssted for Thailands kongelige gennem mange år, men mange lokale tager også hertil pga. placeringen relativt tæt på Bangkok. De mange lokale, der bor i og besøger Hua Hin betyder, at det her er muligt at opleve en mere autentisk stemning end i badebyerne længere mod syd. Tidligere var området kendt for høje standarder og dyre hoteller, hvilket stadig findes, men der er efterhånden også kommet mange muligheder i den mere budgetvenlige ende af skalaen. For golfelskere er Hua Hin det oplagte valg, hvis rejsen skal gå til Thailand, idet der findes 6 velanlagte golfbaner omkring byen.

Mulighederne i Thailand afsluttes mod nord, hvor der findes muligheder for at opleve en helt anden del af landet. I byerne Chiang Rai og Chiang Mai. Området byder på smuk og frodig natur samt en stor samling af kulturelle skatte, hvor der især er mulighed for at besøge mange templer. Området er ikke egnet til badeferie, så ønskes dette skal opholdet kombineres med at andet område i Thailand.

Oplev Thailand, få tilbud her, der matcher dine ønsker.

Rejsetilbud Vietnam

Vietnam er blevet en mere og mere populær destination at rejse til de senere år og det er med god grund. Landet er kontrastfyldt og der er adskillige muligheder på en rejse til Vietnam. En tur fra bjerglandsbyer i den nordlige del af landet til det moderne og solfyldte syd er virkelig en oplevelse.

Klimaet mod nord er koldere og det her der kan opleves storslået natur og primitive livsvilkår, mens der mod syd er varmere og gode muligheder for solferie samt en moderne storby, hvis besøget inkluderer en tur til Ho Chi Minh City.

Udforsk den forunderlige verden i Ho Chi Minh City

Hanoi er hovedstaden og Vietnams næststørste by og med sine mange små lave bygninger og cafeer ses det tydeligt at byen er fransk inspireret fra kolonitiden. Byen byder på forskellige museer og er et godt udgangspunkt for udflugter i båd på Halongfloden, der byder på smukke strande, grotter og kalkstensformationer.

Fortsætter rejsen længere mod syd støder vi på byen Hue, der er særligt kendt for at være gammel kejserby opdelt af parfumefloden med den gamle by på den ene side og på den anden en mere moderne fransk inspireret del. Byen byder på en række historiske bygningsværker, der er en del af UNESCOs verdens kulturarv og det er på trods af at byen er delvist hærget af krigens spor. Udover spændende historie byder Hue også på et fantastisk køkken.

Mod syd ligger Vietnams største by, Ho Chi Minh City, der med sine over 10 mio. indbyggere i sandhed er en storby. Byen er en blanding af nyt og gammel, idet fransk inspirerede bygninger fra kolonitiden ligger side om side med moderne skyskrabere. Byen byder på et væld af oplevelser samt et varieret og lækkert udvalg af gastronomiske muligheder og så er priserne meget rimelige. Byens gamle centrum kaldes af mange for Saigon og skal besøges, hvis rejsen går til byen. I Saigon er der adskillige spisesteder og en række af byens seværdigheder findes her. Vietnam-krigen er naturligvis en historisk milepæl i landet og et besøg på Krigsmuseet og Præsidentpaladset er et absolut must, hvis der er interesse for krigen og andre vil bestemt også finde besøgene interessante.

Er det badeferie, der står øverst på jeres dagsorden, er der også god mulighed for det, når rejsen går til Vietnam. Badebyerne ligger i den sydlige del af landet, hvor klimaet er varmt. Året rundt ligger temperaturen omkring 30 grader, men den tørre periode finder sted fra december til og med april, hvor badeferie derfor er bedst i den periode. Fra maj til november er der regntid, men regnen kommer ofte i kraftige byger og mellem dem vil der være sol.

På øen Phu Quoc, der er beliggende i Siam Bugten, kan I opleve en fantastisk ferie med masser af muligheder for at nyde solen og vandet, men der er meget mere end det. Øen byder på en smuk natur og de parker, der er på øen, giver de bedste muligheder for at opleve den på nærmeste hold. Øen byder desuden på kulturelle muligheder som templer og pagoder. Der er ligeledes fine markeder med gode muligheder for en god handel samt en hyggelig fisker landsby.

En anden mulighed for lækker badeferie findes ved byen Phan Tiet, der tidligere er kendt som fiskerby og et godt udgangspunkt for oplevelser. Efterhånden er byen blevet en turistby for dem, der vil nyde solen og vandet. Den bedste strand findes dog ikke i Phan Tiet, men ca. 10 km øst for byen ved Ham Tien Beach, hvor sandet er finkornet og lækkert. Området er omkranset af høje klitter, der betyder ganske lidt regn i dette område, så altså et oplagt sted for en badeferie i Vietnam. Phan Tiet er en typisk vietnamesisk by med hyggelig atmosfære, små fiskerbåde og byen gennemskæres af Phan Tiet Floden. Det hyggelige marked i byen er bestemt et besøg værd. Her er et mylder af mennesker og er man en god købmand er der mulighed for at handle med de lokale, der sælger alt fra solbriller til elektronik og legetøj.

Udover de nævnte områder byder Sydkysten i Vietnam på adskillige andre muligheder for at få en rigtig hyggelig badeferie.

Rejs til Vietnam – Klik her og få tilbud på din drømmerejse.

Rejsetilbud Indonesien

Rejsetilbuddene til Indonesien er overdådige og landet byder på virkelig mange smukke oplevelser. Indonesien er et kæmpe ø-rige og der er faktisk omkring 18.000 øer i alt, hvor det dog ”kun” er omkring 3.000 af dem, der er beboet. Landets hovedøer er Java, Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, Irian Jaya og Bali, hvor især sidstnævnte er kendt for at være et yndet rejsemål for solhungrende turister.

En rejse til Bali kan måske lyde som en tur til en lille uspoleret ø, men der bor faktisk over 4 mio. mennesker på øen, så indbyggertallet nærmer sig Danmarks. Bali er domineret af hinduer, hvilket er unikt for landet, da befolkningen på de øvrige øer overvejende er muslimer. Hvor andre dele af Asien egner sig godt som vinterrejsemål pga. mindre regn er det lige modsat med Bali. Her regner det mindst mellem marts og november, hvorfor det også er i denne periode der er flest turister. Turisterne kommer ikke kun til Bali for at slikke sol, idet øen byder på meget andet end det.

De smukke sandstrande er uden tvivl det, der trækker flest turister og det er ikke uden grund. Øen byder på et utal af lækre strande, der kunne egne sig som motiver til postkort. Vi ser nu nærmere på nogle af de byer og strande, der bestemt er et besøg værd.

Vi starter på den sydligste del af øen ved Nusa Dua Beach, der er et ideelt mål for familier med børn. Den smukke hvide finkornede sandstrand er så smuk, at det næsten kan virke unaturligt, men den er god nok. Stranden er omgivet af flotte hoteller, der smukt omkranses af høje palmer. Vandet er ganske roligt og passer derfor fint til børn og området byder ligeledes på masser af butikker og restauranter, der matcher hele familiens behov.

En rejse til Kuta Beach, der er Balis største ferieby, rummer masser af muligheder, idet der findes et stort udvalg af restauranter, barer og shoppingmuligheder. Byen byder qua sin størrelse på et bredt udvalg af hoteller og der er muligheder for at bo midt i byen, men der er bestemt også muligheder for at finde hoteller, der er beliggende i rolige omgivelser. Kuta Beach er det oplagte valg for yngre, der gerne vil kombinere de smukke strande på Bali med et heftigt natteliv. Byen tiltrækker i øvrigt en del surfere, da stedet er kendt for høje bølger og især Legian Beach er blevet er trækplaster for unge, der vil prøvekræfter med surfing. Af samme grund er stranden knap så velegnet til mindre børn.

Længere mod øst findes byen Candidasa, der i mange år ikke har været meget andet end et lille fiskerleje, men byen er nu blevet et yndet sted for turister. Ikke langt fra byen ligger Balis højeste og ikke mindst hellige bjerg Mount Agung, der rager godt 3.000 meter op over havets overflade. Bjerget er egentlig en vulkan og var senest i udbrud i 1963. En tur op ad bjerget er en storslået oplevelse, hvis man trænger til lidt andre aktiviteter end de, der findes på de smukke strande omkring byen. Især Virgin Beach 10 km fra byen er virkelig smuk og sand perle, der bestemt skal opleves. Bali byder mange flere betagende steder end dem der er listet her, men vi skal se lidt nærmere på Gili øerne, der ligger tæt på Bali.

Gili Øerne er tre små, men meget smukke perler, hvilket betyder at de er perfekte til afslapning og dykning i de smukke koralrev. Øerne er oplagte som kombination med enten Bali eller Lombok, der begge ligger tæt på. På den største ø Gili Trawangan er der blot 800 indbyggere og det er således ikke her I skal forvente at møde kulturelle indtryk på samme måde som ved et besøg på en af de store indonesiske øer. Til gengæld er der fred ro, svajende palmer og de smukkeste strande. Dykning er meget populært på øerne, da det krystalklare vand byder på smukke koralrev og et utal af smukke koralfisk og havskildpadder.

Sidste ø vi skal forbi i Indonesien er Java, hvor der bor omkring 120 mio. mennesker og øen er samtidig landets politiske samt økonomiske centrum. Øen kan nærmest kaldes en vulkanø med ca. 120 af slagsen, hvor de højeste er omkring 3.600 meter. Udover betagende vandreture på vulkanerne byder Java bl.a. på storbyen Yogyakarta med mere end 3 mio. indbyggere. Byen er i høj grad kendt for buddhisttemplet Borobodur, der stammer tilbage fra det 8. og 9. århundrede. På Java er der ligeledes mulighed for at opleve junglen med alle dens dyr og planter.

Rejsetilbud Maldiverne

En rejse til Maldiverne er måske det tætteste vi kommer på paradis. Maldiverne består af omkring 1.000 små flade koraløer og de fleste af dem er ubeboede. En rejse til Maldiverne er ren luksus og på de små øer er der ikke meget andet end kridhvide sandstrande omgivet er det smukke og klare turkisblå vand. Under overfladen byder vandet på en fantastisk verden med koralrev og smukke fisk, der er et fantastisk syn hvad enten det er dykning eller blot snorkling. En rejse til Maldiverne er eksklusiv, hvilket også afspejles i prisniveauet, der generelt er højere end de fleste andre destinationer. Man får hvad man betaler for, så den lidt højere pris retfærdiggøres af smukke øer og lækre hoteller, der som regel ligger på stranden. Der er også mulighed for at bo på vandet i små hytter, der holdes oppe over vandet af pæle.

Male er hovedøen, men det er på naboøen Hulhule flyene lander og herfra fragtes gæsterne videre til deres endelige destination. Turen med fly henover Maldiverne er et virkeligt smukt syn, da man kan se de små øer i det blå vand, så vær klar med kameraet. Maldivernes placering tæt på ækvator giver stabilt vejr året rundt og det er derfor muligt at rejse dertil hele året, men nogen måneder er dog mere oplagte end andre. Fra maj til juli og igen i september og oktober er der monsuntid, hvilket betyder, at der kan komme nogle voldsomme regnskyl. Højsæsonen for rejser til Maldiverne falder samme med vinteren i Europa, så fra december til april er der flest gæster på øerne. Det betyder, at der kan være penge at spare, hvis man er klar til at tage af sted i november.

På hovedøen Male er der mulighed for at opleve lidt kulturelt og især det lokale marked er hyggeligt og et besøg værd. Her sælger de lokale fiskere deres fangst til indbyggere, restauranter og turister. Som turist skal man være opmærksom på, at befolkningen er muslimer og derfor bør mænd bære lange bukser og kvinder skal være klædt med bukser eller kjole, der går ned over knæene og ikke bare arme. På hotellernes områder og på stranden kan man naturligvis sagtens bære badetøj.

Netop det smukke hav, der tiltrækker turisterne kan være en trussel for Maldivernes eksistens, da øerne er så flade er det netop i fare for at forsvinde, hvis vandstanden i verdenshavene fortsætter med at stige. Denne guide til Asien er slet ikke udtømmende, men blot inspiration til hvor en rejse evt. kunne gå hen. Der findes et utal af lande og destinationer i Asien, der byder på hver sin unikke oplevelse, så det er bare at finde ud af hvad rejsen skal indeholde, så kan det helt sikkert findes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *