Guide til solferie i september og oktober

Solferie i september og oktober

Solferie i oktober er oplagt, når vejret melder regn og blæst i Danmark, men en solferie i oktober kan være en udfordring, da mange steder måske giver risiko for dårligt vejr. I denne guide kigger vi nærmere på hvilke muligheder, der er hvis man ønsker at tage på en solferie i september eller oktober. Langt de fleste charterselskaber lukker mange af deres destinationer ned i forbindelse med afslutningen på uge 42, så derefter vil mulighederne for solferie blive mere begrænsede.

Bestil tilbud på din solferie i dag og lad os finde en rejse, der opfylder dine ønsker

Guiden til solferie i september og oktober er bygget op omkring de forskellige relevante destinationer og hvad du kan forvente af vejret de enkelte steder i henholdsvis september og oktober. Der vil i denne guide udelukkende være fokus på europæiske destinationer.

De græske øer

Solferie i september og oktober til de græske øer er bestemt en mulighed, da disse tilbyder sol og varme langt hen på efteråret. Dog er det ikke helt lige meget, hvilken af de græske øer I vælger i forbindelse med en solferie i efteråret. Først lidt generelt om vejret på de græske øer i september og oktober. Antallet er regnvejrsdag ligger på henholdsvis 2 og 6 i september og oktober, så regnvejr hører til sjældenhederne. Antallet af solskinstimer ligger på 10 pr. dag i september og 7 i oktober. Vandtemperaturen er i september er stort set som i august og ligger i snit på 23 grader og falder til omkring 21 i oktober. Gennemsnittemperaturen ligger i september mellem 25-28 grader, mens den i oktober falder til 21-24 grader.

Netop spændet i gennemsnitstemperaturen for oktober bliver vigtig, da der er forskelle fra ø til ø. Koldeste ø er Kos, hvorfor denne egner sig bedst, hvis I ønsker en mere aktiv ferie. Varmeste ø er Rhodos, hvor der også generelt er flest solskinstimer. Samos, Kreta og Korfu ligger dog tæt på Rhodos, hvad angår gennemsnitstemperaturer og solskinstimer.

Solferie i september: 5 stjerner – særdeles velegnet.

Solferie i oktober: 4 stjerner – overvejende velegnet, men husk at være opmærksom på, hvilken ø I vælger.

Tyrkiet

Solferie i oktober og september til Tyrkiet er bestemt en mulighed, da Tyrkiet ikke ligger langt fra de græske øer, der er nævnt ovenfor. Mange har aversioner mod at tage til Tyrkiet af forskellige årsager, men i denne guide beskæftiger vi os udelukkende med klimaet.

Charterrejserne til Tyrkiet går primært til Marmarisområdet eller længere mod Øst til området omkring Antalya. Generelt er der ganske få regnvejrsdage i begge områder, idet det gennemsnitlige antal regnvejrsdage ligger på henholdsvis 1 og 3 i september og oktober. Mange har oplevet, hvordan varmen i Tyrkiet kan være ubehageligt høj i sommermånederne, men det ligger mere passende i september og oktober. Der er dog forskel mellem Marmaris og Antalyaområdet med Alanya og Side som de primære feriebyer. Omkring Marmaris er gennemsnittemperaturen i september 28 grader faldende til 24 grader i oktober. Området omkring Antalya ligger højere med 31 grader i september og 26 grader i oktober. Selvom Antalyaområdet umiddelbart virker varmest, skal man dog være opmærksom på at temperaturudsvingene mellem nat og dag er større i Antalyaområdet, hvilket faktisk betyder at natten er varmere omkring Marmaris, hvor gennemsnitstemperaturen om natten er to grader over Antalyaomåret. Dette har især betydning i oktober, hvor de sene aftentimer kan være lidt kølige i Alanya og Side. I september kan det være oplagt at vælge Marmaris, hvis man vil undgå risikoen for alt for varme dage, der stadig kan forekomme omkring Antalya i september. Samtidig får man i Marmaris lidt højere temperaturer om aftenen.

Solferie i september: 5 stjerner – særdeles velegnet.

Solferie i oktober: 5 stjerner – særdeles velegnet, men husk Antalyaområdet er varmere end Marmaris.

Mallorca

Mallorca har gennem mange år været en af danskernes foretrukne destinationer, når det kommer til charterferie og det er selvfølgelig ikke uden grund. Øen byder på masser af lækre sandstrande og ofte med roligt vand, der tilbyder de perfekte rammer for børnefamilier, men her kigger vi altså på hvordan Mallorca egner sig til solferie i september og oktober.

En solferie i september til Mallorca er ganske oplagt, da vejret fortsat er ganske fint på dette tidspunkt med en gennemsnitstemperatur på omkring 27 grader, hvilket for de fleste er ganske behageligt. Temperaturen falder om natten til et gennemsnit på 18 grader og det må jo også siges at være godkendt, men kan selvfølgelig kræve en langærmet trøje til de sene aftentimer. Vandet er i september fortsat behageligt og ligger omkring 24 grader, hvilket stort set er det samme som gennemsommermånederne. Generelt regner det ikke ret meget på Mallorca og i september er der i gennemsnit 5 regnvejrsdage. Solen har i september måned også ganske godt fat og skinner i snit 8-9 timer om dagen.

Solferie i oktober til Mallorca bliver dog en lidt anden historie, da temperaturerne tager et dyk. Dette sker naturligvis som en glidende overgang, så overvejes en ferie i slutningen af september skal I være opmærksomme på, hvordan vejret er i oktober, da det kan gøre sig gældende i slutningen af september. Gennemsnitstemperaturen falder i oktober til omkring 23 grader, hvilket for mange nok vil være i underkanten på en badeferie. Der kan selvfølgelig, især i starten af oktober, være gode dage med solskin og højere temperaturer. Selvom der ikke kommer meget regn samlet set, er der alligevel i snit 9 dage med regn i oktober, hvilket vidner om, at man ofte vil opleve dage med skyer og lidt regn i oktober. Aftenerne vil generelt også være kølige og langt tøj er en nødvendighed i oktober. Vandet vil dog fortsat være ganske behageligt med en temperatur på 21 grader.

Regionalt er der ikke nogen nævneværdige forskellige i vejret på Mallorca, men den vestlige og specielt den nordvestlige del af øen er i september og oktober ofte udsat for lidt mere blæst og torden end resten øen, hvilket kan være værd at huske i forbindelse med booking af ferien. Netop det lidt køligere vejr i oktober gør øen populær i denne måned blandt golfspillere, cykelryttere og andre, der vil være aktive på deres ferie.

Solferie i september:  4 stjerner – Overvejende velegnet

Solferie i oktober: 3 stjerner – Mindre egnet

Malaga

Costa del Sol er en turistmagnet for mange europæere og det er ikke uden grund. Området har omkring 300 solskinsdage om året og derfor er det så godt som sikkert at I får solen, at se hvis I tager på solferie til Malaga i september eller oktober. Området omkring Malaga og især Vest for ned mod Gibraltar er nærmest en lang række af ferieområder med hoteller, tavernaer og souvenirbutikker. Sommeren varer langt ind i september med høje og behagelige temperaturer. Temperaturen i Malaga i september måned ligger omkring 28 grader, hvilket jo er helt ideelt til en solferie. Der er i gennemsnit 8 solskinstimer, hver dag, hvilket giver rigeligt med mulighed for at komme solbrun hjem. Om aftenen går temperaturen sjældent under 20 grader, så en let langærmet trøje bør være nok til at holde varmen. Badevandet holder i september en temperatur omkring 23-24 grader, hvilket passer fint til en afkølende dukkert. Regn er der stort set ikke noget af og september har i snit kun et par dage med regn.

Vejret i oktober vil i langt de fleste tilfælde være ganske stabilt om end der i løbet af oktober vil forekomme faldende temperaturer. Gennemsnitstemperaturen ligger i oktober omkring 24 grader, men der er fortsat mange solskinstimer hver dag, hvilket betyder at det føles dejligt og man vil i langt de fleste tilfælde opleve det som ganske fint til en solferie. Temperaturen om aftenen kan dog bevæge sig længere ned og ramme omkring 15 grader, hvilket betyder at langt tøj kan være en god ide, at have med i kufferten. Risikoen for regn stiger lidt i oktober, hvor der typisk er 5-6 regnvejrsdage, men bygerne er ofte hurtigt overstået og afløses som regel af solen. Badevandet er fortsat behageligt med en temperatur omkring 21-22 grader.

Som nævnt er Costa del Sol en kæmpe turistmagnet hver sommer, men netop i september og oktober er der knap så mange turister, hvilket betyder at hotellerne ofte sælger deres værelser billigt, så der er mulighed for at komme på ferie til fornuftige penge i disse måneder.

Solferie i september:  5 stjerner – Særdeles velegnet

Solferie i oktober: 4 stjerner – overvejende velegnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *